Benim Usul Fırında Somon
Yemek yapmayı severim. Aşağıda kendi yorumumla fırında somon tarifi yer almaktadır.
Malzemeler:
- 1/2 kg. Derisi soyulmuş küp küp doğranmış kılçıksız somon balığı.
- 3 diş sarımsak.
- 1 limon suyu
- 2 baş yarım halka doğranmış soğan.
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı.
- 1/2 çay kaşığı toz+ 4 tane karabiber.
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber.
- 3 tane karanfil
- taze kıyılmış dereotu.
- tuz
- 1/2 kg kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates.
- 2 yemek kaşığı domates sosu
Yapılışı: Sarmısakları döv. Zeytin yağı, limon suyu, soğan, süt, karabiber, zencefil, köri, pul biber, tuz, karanfil harmanla, içine somon balığını kat. İyicene karıştır. 3 saat dolapta beklet. Domates ve sosunu kat. karıştır. Fırın poşetinin içine doldur. Ağzını kapat. poşeti 3 4 yerinden del. 210 derece (santigrat) fırında 45 dakika pişir. Üzerine taze kıyılmış dereotu ile servis yap. Afiyet olsun.