18.02.2012

Benim Usul Fırında Somon

Yemek yapmayı severim. Aşağıda kendi yorumumla fırında somon tarifi yer almaktadır.

Malzemeler:
  1. 1/2 kg. Derisi soyulmuş küp küp doğranmış kılçıksız somon balığı.
  2. 3 diş sarımsak.
  3. 1 limon suyu
  4. 2 baş yarım halka doğranmış soğan.
  5. 1 çay bardağı süt
  6. 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı.
  7. 1/2 çay kaşığı toz+ 4 tane karabiber.
  8. 1 çay kaşığı toz zencefil
  9. 1/2 çay kaşığı köri
  10. 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber.
  11. 3 tane karanfil
  12. taze kıyılmış dereotu.
  13. tuz
  14. 1/2 kg kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates.
  15. 2 yemek kaşığı domates sosu
 Yapılışı: Sarmısakları döv. Zeytin yağı, limon suyu, soğan, süt, karabiber, zencefil, köri, pul biber, tuz, karanfil harmanla, içine somon balığını kat. İyicene karıştır. 3 saat dolapta beklet. Domates ve sosunu kat. karıştır. Fırın poşetinin içine doldur. Ağzını kapat. poşeti 3 4 yerinden del. 210 derece (santigrat) fırında 45 dakika pişir. Üzerine taze kıyılmış dereotu ile servis yap. Afiyet olsun.